Regulacija promet

APEL PREMA SUDIONICIMA U PROMETU NA TRASI RADOVA AGLOMERACIJE U ULICI TURANJ

U sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac- Duga Resa“ odvijaju se radovi na izgradnji sustava odvodnje i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda na trasi državne ceste D1 u ulici Turanj, zbog čega je na snazi posebna regulacija prometa. Podsjećamo, promet vozila odvija se jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima, dok je za pješake osiguran i označen koridor na zapadnom nogostupu, od pravca Muzeja domovinskog rata prema OŠ Turanj.

Zbog primijećenih kršenja ograničenja brzine i pješačenja izvan uspostavljenog i označenog koridora za pješake, apeliramo na sve sudionike u prometu na tom području da se pridržavaju postojeće regulacije.

Vozačima posebno skrećemo pažnju na ograničenja brzine, na postojeću signalizaciju i pješačke prijelaze u blizini osnovne škole. Pješake molimo da radi vlastite sigurnosti koriste isključivo postojeći koridor, da ne prelaze na suprotnu stranu ceste – istočnu, gdje se sada izvode radovi. Pripadnici prometne policije, prema dogovoru, vršit će dodatnu ophodnju ovom trasom, a upravo kako bi se vodila briga o svim sudionicima u prometu.

Posebno molimo sve sudionike u prometu da paze na djecu pješake,  a roditelje da djeci koja samostalno idu u školu dodatno skrenu pažnju na važnost korištenja koridora i da se isključivo kreću njime.

Izvođač radova nastavit će voditi brigu o održavanju postojećeg koridora te će osigurati i produžetak koridora na zapadnoj strani ceste gdje nema nogostupa.

Podijeli članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on email