IMG_5258

NABAVLJENA VRIJEDNA VOZILA ZA ODRŽAVANJE SUSTAVA ODVODNJE OTPADNIH VODA

Kod uređaja za pročišćavanje otpadnih voda održana je konferencija za medije povodom primopredaje vozila za održavanje sustava odvodnje otpadnih u sklopu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa.

Primopredaji su prisustvovali Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca, Tomislav Boljar, gradonačelnik Grada Duge Rese, Srećko Oroz, direktor tvrtke Agra trgovina, Katarina Malenica, direktorica Vodovoda i kanalizacije d.o.o., Karlovac, Željko Kučinić, direktor Komunalnog Duga Resa d.o.o. te predstavnici upravitelja projekta.

Isporučeno je 5 vozila za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda ukupne vrijednosti 1.510.385,56 EUR, od kojih će 3 vozila biti na raspolaganju Vodovodu i kanalizaciji d.o.o. Karlovac, dok će 2 vozila biti na raspolaganju tvrtki Komunalno Duga Resa.

„Ova nova vozila ojačat će kapacitete dviju tvrtki partnera na ovom projektu, a to su Vodovod i kanalizacija Karlovac i Komunalno Duga Resa. Pored održavanja javnog sustava odvodnje, ova vozila ćemo koristi i za pružanje usluge pražnjenja septičkih jama na području Karlovca i Duga Rese“ – izjavila je Katarina Malenica, direktorica Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac. Ovom prilikom zahvalila je svim partnerima na projektu, na zajedničkom radu i uspješnoj suradnji.

Srećko Oroz, direktor tvrtke Agro trgovina izjavio je kako će ova vrijedna vozila poboljšati funkcionalnost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac i Komunalno Duga Resa i njihovu operativnost na terenu, ali i unaprijediti kvalitetu usluge za građane.¸

„Kako se Grad Duga Resa naslanja na rijeku Mrežnicu i do sada veći kamioni nisu mogli prolaziti kroz uske ulice uz samu rijeku, ova dva nova, manja vozila imat će lakši pristup turistički važnom području i obavljati uslugu čišćenja septičkih jama“ – izjavio je Tomislav Boljar, gradonačelnik Grada Duga Rese.

Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca istaknuo je: „Ovaj projekt je zalog za vrijeme koje dolazi i sigurno će podići kvalitetu života onih koji dolaze poslije nas. Uz mogućnost spajanja na kanalizaciju tamo gdje će kanalizacija proći, kroz nabavu ovih vrijednih vozila omogućit će se pražnjenje septičkih jama isključivo na pročišćivaču otpadnih voda. Odgovornost je građana spojiti se na javnu odvodnju tamo gdje kanalizacija prolazi, a tamo gdje to nije slučaj da se septičke jame prazne odgovorno te da uz pomoć Vodovoda i kanalizacije ta pražnjenja budu zbrinuta isključivo na pročišćivaču otpadnih voda.“

Podsjetimo, projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa“ vrijedan je više od 54,8 milijuna eura, od čega prihvatljivi trošak iznosi 43,89 milijuna eura.

Radi se o iznimno značajnom komunalnom projektu kojim će se kroz izgradnju kanalizacijske i obnovu vodoopskrbne mreže unaprijediti kvaliteta usluge i zaštite okoliša, kao i kvaliteta života stanovnika Karlovca, Duge Rese i Barilovića, uz očuvanje naših bisera- rijeka te okoliša. Korisnik projekta je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac, a projektni partneri su Grad Karlovac, Grad Duga Resa, Komunalno Duga Resa, Općina Barilović.

Ovaj projekt obuhvaća izgradnju 65 km i rekonstrukciju 6,9 km sustava odvodnje, rekonstrukciju 56 km sustava vodoopskrbe, izgradnju 27 crpnih stanica odvodnje, izgradnju postrojenja za solarno sušenje mulja na UPOV-u Grada Karlovca i Duge Rese, kao i nabavu vozila za održavanje sustava odvodnje i nabavu mjerne opreme za optimizaciju rada UPOV-a. Pored toga, Grad Karlovac, Grad Duga Resa, Gradska toplana d.o.o. Karlovac i Elektra Karlovac- HEP ODS će u pojedinim naseljima investirati u ostalu infrastrukturu: izgradnja oborinske odvodnje, nogostupa, obnova prometnica, rasvjete, opločnika, polaganje DTK mreže, obnova elektroenergetske infrastrukture te vrelovoda.

Podijeli članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on email