PREDSTAVLJANJE STUDIJE UPRAVLJANJA PROMETOM

NOVO PREDSTAVLJANJE STUDIJE UPRAVLJANJA PROMETOM TE OBUHVATA RADOVA PO NASELJIMA U SKLOPU PROJEKTA AGLOMERACIJA KARLOVAC- DUGA RESA

U Velikoj vijećnici Grada Karlovca održano je još jedno predstavljanje dokumenta koji će biti podloga za regulaciju prometa za vrijeme radova u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa”. Ovog puta prezentaciji su nazočili predstavnici medija, ali su je mogli pratiti svi zainteresirani putem  prijenosa na Youtube kanalu Grada Karlovca. Prezentacija je dostupna na linku https://www.youtube.com/watch?v=uB5K-CseS5I

Uvodno, direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica podsjetila je prisutne o značaju i vrijednosti projekta, obuhvatu radova po naseljima i ulicama, uz isticanje pravovremene komunikacije, podrške i suradnje svih dionika u projektu, građana i institucija. Pojasnila je kako su informacije dostupne na web stranici projekta https://aglomeracija.vik-ka.hr/ , da je otvorena i facebook stranica “Aglomeracija Karlovac- Duga Resa” https://www.facebook.com/aglomeracija.karlovac.dugaresa te da će sva kućanstva u obuhvatu prije početka radova dobiti informativni letak, a za vrijeme trajanja projekta dobivat će sve obavijesti o napretku radova i regulaciji prometa. Također, sve važne informacije i novosti Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac, kao nositelj projekta, prenosit će putem priopćenja i konferencija za medije te učestalom komunikacijom sa predstavnicima Gradskih četvrti i Mjesnih odbora u obuhvatu projekta.

Prometnu studiju predstavio je Marko Šoštarić sa Fakulteta prometnih znanosti. Istaknuo je kako je Aglomeracija  europski projekt odnosno sufinanciran je iz europskih fondova te kao takav nije otporan na produljenje rokova te shodno tome, on je prioritet,a  svi ostali morat će se prilagođavati njegovoj dinamici.

-Moramo biti svjesni da će to biti veliko gradilište i nekakvih ograničenja će biti kao i usporenja prometa. Ali, pokušat ćemo naći najbolju alternativu da sve može funkcionirati održivo, protočno i sigurno- istaknuo je Šoštarić.

Gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić istaknuo je da će ovaj veliki projekt obilježiti život našeg grada, podsjetio na njegov značaj te sve pozvao na suradnju, podršku i dijalog.

Podijeli članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on email