zajednička

Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac- Duga Resa: Potpisana dva ugovora za izgradnju linijskih građevina u vrijednosti 157 milijuna kn

Dana 21.4.2021. na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Grada Karlovca i Duge Rese potpisani su ugovori sa izvođačima radova na izgradnji linijskih građevina za grupe radova 1 i 5 u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac- Duga Resa.“

Grupa 1 obuhvaća radove na izgradnji kanalizacijske i obnovi vodoopskrbne mreže u naseljima Turanj i Kamensko, izvođač radova je GIP Pionir d.o.o. , a vrijedni su 64 750 067,00 kn.

Grupa 5 obuhvaća radove u naseljima Donja Švarča, Jamadol, Jozefinska cesta, Tušmer i Belajske Poljice, izvođač je Georad d.o.o, vrijednost ugovora je 92.909.851,20 kn.

U ime nositelja projekta- Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Karlovac, direktorica Katarina Malenica navela je kako se početak prvih radova po ovim grupama očekuje sredinom svibnja, dok se za preostale grupe očekuje što skorije donošenje odluke o odabiru izvođača. Uz zahvalu Hrvatskim vodama i resornom mInistarstvu, Gradu Karlovcu i ostalim partnerima u provedbi projekta, istaknula je značaj radova u smislu poboljšanja kvalitete života za više od 11 000 stanovnika, uz očuvanje rijeka i okoliša.

Gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić naveo je kako će Grad uložiti oko 100 milijuna kn u 3 godine u popratnu infrastrukturu, kako bi se izbjegli dvostruki radovi. Tako će se, uz vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, u pojedinim naseljima raditi javna rasvjeta, nogostupi, uređenje prometnica.

Županica Karlovačke županije, Martina Furdek- Hajdin izrazila je zadovoljstvo činjenicom da se ugovori potpisuju uoči Dana Planete Zemlje, te podsjetila kako se na području naše županije realiziraju projekti ukupne vrijednosti 3 milijarde kuna, a usmjereni na obranu od poplave, očuvanju vode, okoliša te porasta kvalitete života stanovništva.

Generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković naglasio je značaj projekta za stanovnike koji će napokon dobiti sustav javne odvodnje, za čistoću naših rijeka i smanjenje gubitaka vode .

„ Svaki metar vode i kanalizacije, svaki postotak smanjenja gubitaka, uspjeh je svih nas“ rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Ćorić, dodavši kako bi bilo bolje da smo o temi aglomeracije pričali prije 15 godina, ali da za dobra rješenja nikad nije kasno.

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su: Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, Elizabeta Kos,ravnateljica Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, Davorin Piha, direktor vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, Martina Furdek- Hajdin, županica Karlovačke županije, Damir Mandić, gradonačelnik Grada Karlovca te dogradonačelnik Ivan Mrzljak, Tomislav Boljar, gradonačelnik Grada Duge Rese, Dražen Peraković, načelnik Općine Barilović, Katarina Malenica, direktorica Vodovoda i kanalizacije d.o.o, Karlovac- nositelja projekta, Ivan Klokočki, direktor Komunalnog Duga Resa d.o.o, predstavnici upravitelja i nadzora nad projektom te izvođača radova.

Podijeli članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on email